EllenoorRags

Ragdoll Cattery

 

Interesse om een pluizenbol toe te voegen aan jullie ohana?

 

Onze pluizenbolletjes plaats ik in een nieuwe ohana die bewust opzoek gaan naar een/of twee maatjes voor het leven. Wij vinden het erg belangrijk dat het hele gezin voor de volle 100% achter de gezinsuitbreiding staat.  

 

Die op de juiste manier gefokt zijn en een eerste stukje opvoeding hebben gehad. Zodra er kittens beschikbaar zijn zal ik dat kenbaar maken op deze website en op mijn facebook/instagram pagina. Voordat je real life kan komen kennismaking is het prettig als er van te voren al eerst contact is geweest via mail of telefoon. Ik ben dan ook kieskeurig als het gaat om de plaatsing en dat ik een inschatting kan maken of we kittens hebben die zouden passen. De kittens mogen hun eerste bezoek ontvangen als ze 10 weken oud zijn, dit heeft met de ontwikkeling van hun karakters te maken. Gelieve in de week ervoor geen andere cattery's te bezoeken. Dit ivm het eventueel overbrengen van bacteriën. 

 

 

Tijdens het kennismakingsgesprek vertel ik u wat er allemaal bij de aanschaf van een pluizenbolletje komt kijken. Ik werk met een soort 'kittenhandleiding'. Hierin staat onder anderen informatie over de erfelijke afwijkingen van de Ragdoll, huisvesting, en andere handige weetjes. Ook kunt u de testuitslagen van de ouders inzien. Wanneer het kennismakingsgesprek van beide kanten goed voelt en er natuurlijk een klik is met een pluizenbolletje kan er gereserveerd worden. Ik vraag geen aanbetaling. Voor kittens die naar fokkers verhuizen gelden andere prijzen en kittens die naar het buitenland verhuizen een toeslag van €30,- ivm de rabiës enting. Na reservering bent u natuurlijk van harte welkom om vaker te komen kijken en te knuffelen met uw kitten(s)!

 

 

 

 

"Een goede start zorgt voor evenwichtige en stabiele maatjes voor het leven"

 

 

Onze pluizenbolletjes brengen wij zelf naar hun nieuwe ohana vanaf de minimale leeftijd van 16 weken. In deze 16 weken worden de kittens helemaal klaargestoomd voor de rest van hun leven. Ze hebben beide socialisatie periodes meegemaakt in het nest, namelijk die van 0 tot 8 weken en 8 tot 16 weken. Na de laatste jaren toch wat negatieve ervaringen te hebben met het enten van kittens heb ik besloten het helemaal anders aan te gaan pakken. Ik heb te veel entreacties gezien. Elk bezoek aan de dierenarts en het enten zelf heeft gevolgen voor het immuunsysteem. In plaats van luk raak te gaan enten met 9 en 12 weken terwijl we nog niet weten hoeveel afweerstoffen er nog aanwezig zijn bij het kitten via de moedermelk (maternale afweerstoffen), gaan we nu met 8 en 12 weken de kittens titeren. Dit wordt gedaan door Zenpets bij ons thuis. De kittens maken dus in een vertrouwde omgeving kennis met de dierenarts. Met titeren wordt er een klein beetje bloed afgenomen, dit wordt getest om te zien hoeveel afweerstoffen er nog aanwezig zijn. Is er nog genoeg aanwezig? Dan krijgen ze geen enting. Zodra als de kittens zijn verhuisd met 16 weken zal de nieuwe eigenaar in de eerste week een afspraak moeten maken bij de eigen dierenarts om weer eerst te titeren en eventueel te enten. Dit dient op de leeftijd van 22 weken nogmaals herhaald te worden. Verdere informatie over titeren en enten wordt meegegeven in de informatiemap tijdens het brengen van het kitten/de kittens. Verder zullen de kittens met 8 weken gechipt worden, ontwormd en vlo vrij zijn. Op de leeftijd van 13/14 weken zullen ze gecastreerd/gesteriliseerd worden. Ze gaan met het hele nest tegelijk naar de dierenarts en zullen dus steun aan elkaar hebben.

 

 

 

"Wij plaatsen geen kittens alleen"

 

 

Het liefst plaatsen wij een koppeltje kittens. Wat is er nou leuker dan samen verhuizen, alles opnieuw ontdekken, spelen en slapen?? Zeker voor kittens die "de kat uit de boom kijken" is het fijner om met een nestgenootje te gaan die "haantje de voorste is". Mensen die dus graag een koppeltje willen gaan bij ons voor. Een kitten alleen laten verhuizen doen we alleen als er al een of meedere jonge katten aanwezig zijn waarvan u weet dat een kitten daar wel bij zou passen. Bij een iets oudere 'social facilitator' kat zou ook nog een optie kunnen zijn. Ik hoor u denken 'een social facilitator kat?'. Dat is een goedgehumeurde en zelfzekere kat die van nature heel sociaal is. Katten zijn solitaire jagers dus geen solitaire dieren. Ze kunnen zeer sterke sociale banden met elkaar opbouwen

 

 

 

 

 

 

Wat zit er in de knapzakjes van onze pluizenbolletjes?

 

 

 

 

 

De kittens krijgen een kittenpakket mee met alles wat ze gewend zijn. Hier zit o.a het volgende in:

 

 

 

 

 

- zak kattenbakvulling

 

 

 

 

 

  - 1 kilo vlees

 

 

 

 

 

- natuurlijke verrijkings speeltjes

 

 

 

 

 

- een leuk boekje

 

 

 

 

 

De stamboom en paspoort zullen bij overdracht ook afgegeven worden, evenals kopien van alle testuitslagen . Verder werk ik met een garantiecontract waar alleen de wettelijke bepalingen in staan. Deze wordt op de datum van overdracht in 2voud ondertekend door beide partijen. Dit alles en nog meer informatie krijgt u in een informatie map.

 

 

 

 

 

Hoe verder na aankoop?

 

 

 

 

 

Zowel voor verhuizing als na verhuizing sta ik altijd klaar voor begeleiding en vragen. En u zou mij niet blijer kunnen maken door af en toe een updateje en een paar foto's te sturen. Ik laat onze kleine pluizenbolletjes niet zomaar los! Ook is er een besloten groep op facebook voor alle (nieuwe) eigenaren, hierop deel ik kattenweetjes en tips maar er kunnen ook foto's worden gepost en vragen gesteld worden.