EllenoorRags

Ragdoll Cattery

 

"Ohana" is in ons leven een belangrijk onderdeel. Ohana betekend familie in het Hawaiiaans. Maar niet alleen familie waarmee wij een bloedband hebben. Je ohana is alles waarmee jij je verbonden voelt, dit kan dus ook een dier zijn. Ohana ademt loyaliteit, compassie, liefde en leven in harmonie met je omgeving. Op 24 december 2021 ben ik (Rhiannon) getrouwd met mijn man Sander. Ik had al 3 kinderen (Camille, Sil en Mees) uit een vorige relatie. Wij zijn dus een samengesteld gezin zoals ze dat noemen. En in plaats van elkaars namen in de trouwringen te laten graveren hebben wij gekozen om beide ohana te laten graveren. Onze Ragdolls en 1 knappe htk kater maken dus deel uit van onze ohana. 

Ohana

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij wonen in een prachtig en rustig klein dorpje in de gemeente Moerdijk. In 2007 ben ik officieel gestart met mijn cattery. Daarnaast werk ik parttime op kantoor bij een transportbedrijf. Van huis uit ben ik opgegeroeid met honden. Toen ik nog heel klein was hebben mijn ouders 2 katten gehad. Mijn moeder heeft tijdens haar zwangerschap een allergie ontwikkeld voor katten dus heeft ze ze helaas moeten herplaatsen. Maar de liefde voor katten heb ik zeker van mijn moeder meegekregen.

 

Mijn eerste katten

Als klein meisje was ik altijd al meer dieren bezig dan met mensen. Het begon met een hamstertje en later kwamen ratten, konijnen, honden en paarden op mijn pad. Doordat mijn moeder dus allergisch is voor katten moest ik helaas wachten tot ik op mezelf ging wonen. Ondanks dat ik een sterke aantrekkingskracht tot ze voelde. Na het adopteren van 2 bijzondere kittens van het dierenasiel werd mijn voorliefde voor katten steeds groter. Ik kwam terecht bij een gastgezin. Ze hadden boven, op speciaal ingerichte kamers allemaal lieve kleine kittentjes rondscharrelen. Er was nog een wat ouder kitten dat al door het huis liep. De vrouw vertelde mij dat hij daar nog was omdat mensen die kwamen kijken alleen de kleintjes uitzochten. Voor mij was het duidelijk dat ik hem in mijn hart wilde sluiten en heb er een kleintje bij gezocht. Dit zijn Simba en Kiara geworden, 2 cypertjes. Helaas zijn ze beide al een aantal jaar geleden overleden. Ondertussen ben ik al heel wat jaren verder en ook heel veel kennis rijker. 

Nu zal ik jullie aan onze furry ohana voorstellen....

 

Kremitschek Beruthiel *PL

Roepnaam Kovu

Kleur RAG n 03 (seal bicolor high mitted)

HCM/PKD echo: Negatief

HCM/PKD dna: Negatief

We beginnen eerst met de man des huizes. Wij hebben hem de roepnaam Kovu gegeven. Kovu komt uit Polen vandaan. Ik ben zijn fokker Bozena van cattery Beruthiel dan ook bijzonder dankbaar voor haar vertrouwen in mij. Toen ik de eerste foto's van hem voorbij zag komen viel ik gelijk op zijn uitstraling en prachtige ogen. Daarnaast ook omdat hij uit 100% traditionele lijnen komt. De meeste poezen in mijn cattery hebben ook traditionele lijnen en deze wil ik graag zo houden. Tot nu toe past Kovu goed in de groep dus draait hij ook gewoon mee in ons gezinsleven. Dat laatste is voor mij ook heel belangrijk omdat hij in de eerste plaats ook gewoon een kat is dat recht heeft op een leven waarin hij zichzelf kan zijn. We hebben ondertussen de eerste nakomelingen van hem en zullen deze ook zeker blijven volgen. Kovu heeft een zachtaardig karakter. Hij windt al "zijn" dames zo om zijn fluffy pootjes.

EllenoorRags Duchess Meghan

Stamboom

Roepnaam Meghan

Kleur RAG n 03 (seal bicolor high mitted)

HCM/PKD echo: negatief

HCM/PKD dna: negatief

Meghan is een dochter van Zara uit haar eerste nestje en ook 100% traditioneel. Meghan heeft vooral het vrolijke clouwntjes gedeelte van haar moeder meegekregen. Zij is de gekste meid in mijn cattery en altijd in voor een speelkwartiertje. Met onze oudste zoon Sil heeft zij een mooie bijzondere band. Meghan is een geboren moeder. Al voordat zij zelf haar eerste nestje kreeg moederde ze al mee met de kittens die geboren werden. Het was dus geen verrassing dat het moeder zijn haar heel gemakkelijk afgaat. Meghan is een mooi in proportie gebouwde dame.

 

EllenoorRags Mary Poppins

Stamboom

Roepnaam Poppins

Kleur RAG n 03 (seal bicolor high mitted)

HCM/PKD echo: negatief

HCM/PKD dna: negatief

Poppins heb ik aangehouden uit het 2de nestje van Zara. Ook zij is 100% traditioneel. Ze is iets meer op zichzelf maar komt zeker op haar eigen momentjes haar aandacht halen. Ze kan dan lekker kletsen en vind het heerlijk om rond haar kopje gekriebeld te worden. Zodra er een hengel tevoorschijn komt is ze erg fanatiek! Haar eerste nestje heeft ook op zich moeten wachten, want op uitdekking gaan vind zij wel heel erg spannend. Voor haar is het dus heel fijn dat Kovu nu deel uitmaakt van onze ohana en dat ze lekker thuis kan blijven. Poppins heeft haar eerste nestje liefdevol opgevoedt.

 

EllenoorRags Teresa Mendoza 

stamboom volgt

Roepnaaam Steffy

Kleur RAG a 03 (blue bicolor high mitted)

HCM/PKD/CIN echo: negatief

HCM/PKD dna: negatief

Deze beauty is ook een dochter van Zara en daarmee de 4de 100% traditionele dame. Met haar lieve zoete uitstraling heeft zij al als kitten onze harten gestolen. Verder heeft ze een mooie bouw en zeker in de wintermaanden een prachtige volle vacht. Ondertussen heeft ze haar eerste nestje gekregen, ze moest even wennen maar heeft het moederschap daarna vlot opgepakt. Hengelen is haar favoriete bezigheid.

 

 

 

 

 

Foto volgt

 

 

 

EllenoorRags Fallon Carrington

Stamboom volgt

Roepnaam Fallon

Kleur RAG n 03 (seal bicolor high mitted)

HCM/PKD echo: negatief

HCM/PKD dna: negatief

Fallon is de laatste dochter die ik heb aangehouden van Zara en ook 100% traditioneel. Fallon is een vrolijk poesje, echt het zonnetje in huis! Tijdens haar gekke buien raced ze door het huis en weet ze andere met haar mee te krijgen. Ze is iets kleiner van stuk, maar in combinatie met Kovu komen er toch mooie grootte kittens uit. 

 

EllenoorRags Blair C. Waldorf

Stamboom

Roepnaam Blair

Kleur RAG a 04 (blue mitted)

HCM/PKD/CIN echo: negatief

HCM/PKD dna: negatief

Blair is de 4de generatie poes die het stokje heeft overgenomen van mijn poes Noortje waar het in 2007 allemaal mee begon. Het lieve zachtaardige karakter wordt keer op keer doorgegeven. Niet alleen haar karakter is zachtaardig, maar zeker ook haar uitstraling. Haar miauwtjes zijn zacht en rustgevend. En dan haar vacht...zo zacht en vol. Je kan bijna niet van haar afblijven. Het is heerlijk om haar om je heen te hebben. Een echt knuffelbeertje! Blair is ook dol op snoepjes. Ze heeft een hele sterke band met onze jongste zoon Mees, zij ligt dus ook geregeld bij hem op schoot te spinnen.

EllenoorRags Melinda Monroe

Stamboom volgt

Roepnaam Scarlett

Kleur RAG n 04 (seal mitted)

HCM/PKD/CIN echo: negatief

HCM/PKD dna: negatief

Scarlett is de eerste dochter die ik heb aangehouden van Blair. Als kitten viel Scarlett mij al op in het nestje. Met haar 'zijn' heeft ze ons overtuigd. Ze heeft een mooie stevige bouw en vooral in de winter een prachtige volle fluffy vacht. Ze is echt een beertje om te zien. Ze kan ook heel lief kletsen net als haar moeder. Haar eerste nestje van wel 6 kittens heeft ook zij ze liefdevol opgevoedt.

EllenoorRags Dory

Stamboom volgt

Roepnaam Dory

Kleur: RAG n 04 (seal mitted)

HCM/PKD echo: volgt op de leeftijd van 1 jaar

HCM/PKD dna: negatief

Dory is een dochter van Poppins (100% traditioneel) en nog lekker aan het puberen. Echt een spring in het veld! Als ik rustig op mijn gemakje aan het poetsen ben denkt zij 'het is speelkwartier'. Ze vliegt dan heen en terug door de woonkamer/cattery en niks is veilig. Daarbij weet zij haar broer Nemo mee te krijgen. Zo zie je dus dat er toch een sterke familieband is. Ze heeft een mooie bouw en prachtige volle vacht. Ze komt met regelmaat knuffelen met ons, vooral kopjes geven vind ze heerlijk. Wij zijn heel benieuwd hoe ze uit zal groeien.

 

Onderstaande furry soulmates leven ook bij ons. Een aantal hebben nestjes gehad en de andere zijn blijven 'plakken'.

Zara Melissa von Anhalt

Stamboom

Roepnaam Zara

Kleur RAG a 03 (blue bicolor high mitted)

HCM/PKD echo: Negatief

HCM/PKD dna: Negatief

Zara is in Duitsland geboren bij cattery von Anhalt. Zara is mijn eerste 100% traditionele poes en daarmee ook de stampoes van al onze traditionele dames in de cattery. Zara is ondertussen gesteriliseerd en mag lekker bij ons blijven. Zara is echt een topmoeder/oma. Ze voedde haar kittens heel liefdevol op en dat zie je terug in al haar kinderen. Maar er schuilt ook (nog steeds) een clowntje in haar, en gek genoeg heeft ze dit ook vaak doorgegeven. Zara heeft een mooi bicolor patroon en haar ogen zijn mooi diep blauw. Als je naar haar kijkt kan het niet anders zijn dan dat je verliefd wordt.

Valentino

Valentino is de allerknuffeligste kater die je je maar kan wensen. En hij bepaald ook wanneer je pas mag stoppen met kriebelen. Zolang hij behoeft heeft blijft hij zijn stuit tegen je hand aanduwen. En tijdens het kriebelen zit hij ook vol met verhaaltjes die hij dan graag met ons deelt. Valentino is ondertussen de oudste. Hij is geboren in het allereerste nestje in mijn cattery en dus een zoon van Noortje. Op de 9de dag na zijn geboorte kreeg hij helaas flatchested. Gelukkig had ik me goed ingelezen en ging ik direct met hem, mijn fokkers handboek en een wc rolletje naar de dierenarts. Gelukkig konden we hem redden en hebben we een harnas gemaakt met het wc rolletje om zijn spieren te ondersteunen en dat zijn middenrif op de juiste stand zou groeien. Momenteel is hij 15 jaar en heeft hij artrose, hiervoor krijgt hij iedere 5 weken een solensia injectie bij de dierenarts. Tot nu toe werkt dat voor hem heel goed. 

Bagheera

Bagheera is jaren de enige "niet Ragdoll" in onze ohana geweest, hij is een Noorse Boskat. Helaas is hij in juni 2023 overleden. Wij hebben ruim 16 jaar mogen genieten van zijn prachtige ziel. Zijn karakter is het best te omschrijven als een social facilitater.  Wat inhoudt dat hij altijd goed gehumeurd was en zeer sociaal. Hij accepteerde iedereen (hond, kat en mens) direct. Hij was dus de lijm tussen de verschillende sociale groepjes. Hij wilde ook altijd in onze buurt zijn. Zodra hij bij iemand op schoot kon kruipen, bij ons of bezoek, deed hij dit ook gelijk. Bagheera deed ook met regelmaat zijn kopje tegen ons hoofd aanleggen, een mooier gebaar van liefde is er niet. Hij wordt erg gemist!   

Jasmine

De stamboomnaam van deze prachtige dame is One Can Admire Mae's Jasmine. Klik hier om haar volledige stamboom op Pawpeds te bekijken. Jasmine is in 2009 geboren bij cattery One can admire in Nigtevecht. Ze was het laatste poesje dat daar geboren is. Toen we voor het eerst gingen kennismaken met haar waren we op slag verliefd. Wat een uitstraling heeft deze dame! Jasmine haar kleur is seal mink mitted. Hierdoor is zij dus niet traditioneel. Als je naar haar stamboom kijkt zit er in haar foundation maar 1 outcrosslijn in, namelijk een Pers. Zo'n prachtige stamboom kom je maar zelden tegen voor een mink. Ik ben dan ook heel trots dat zij aan mij is toevertrouwd. Jasmine haar manier van aandacht vragen is erg grappig. Ze gaat eerst voor je zitten en lief kijken, daarna komt er nog een lief miauwtje. Heb je dan nog niet je volledige aandacht aan haar gegeven dan gaat ze met haar pootje tikken zodat je er niet meer omheen kunt. Maar, met haar blik alleen al heeft ze je aandacht al snel te pakken!

Duchess

Duchess is in eerste instantie een poesje dat naar een nieuwe familie was verhuisd. Helaas was haar introductie door onwetendheid verkeerd begonnen en is ze door onzekerheid na 24 uur weer bij ons teruggekomen. Ze heeft hier een trauma aan overgehouden. Hierdoor hadden wij besloten niet meer een andere familie voor haar te zoeken. Heel af en toe komt ze een aai over haar bol halen maar verder wil ze met rust gelaten worden. Wij accepteren dat en geven haar alle vrijheid die zij nodig heeft om gelukkig te zijn. Naar mensen toe voelt zij zich dus wat onzeker. Maar met haar furry familie heeft zij een betere band, waar wij heel blij om zijn. Zodra de hengel tevoorschijn komt komt ze ook altijd even kijken.

Oliver

Oliver is een "plakker". Oliver heeft een extra stukje vlees aan de zijkant van zijn bekje. Op de foto is dat te zien aan de linkerzijde, zijn wangetje staat iets verder naar boven. We hebben dit laten onderzoeken door onze dierenarts maar het is dus gelukkig niks ernstigs. Wij hebben hem eigenlijk tot op heden niet als beschikbaar gezet voor een andere familie. Wij zijn onszelf steeds meer gaan hechten aan hem. Maar dat is ook niet zo gek, hij heeft namelijk een erg leuk karakter. Het is een vrolijk ventje! En zeg nou zelf, als hij je met zijn aandoenelijke kopje aankijkt wordt je toch warm van binnen? 

Nemo

Wat een prachtige verschijning is Nemo toch! Hij is nog maar net 1 jaar en al boven de 7 kilo. Hij is een zoon van Poppins en Kovu en een broer van Dory. Ook Nemo is een "plakker". En eigenlijk is er daar geen specifieke reden voor. Het is gewoon zo gegaan. Maar wat zijn we blij met zijn vrolijke aanwezigheid in onze ohana. Hij speelt graag met Oliver en zijn zusje. Spingveertjes is zijn favorite speelgoed, hier kan hij zich heel lang mee vermaken. Nemo heeft een erg mooie vacht en zijn staart is echt een pluim. Met zijn gewelige blik tovert hij zo een lach op je gezicht!

Figaro

Dit is onze jongste prachtige ziel zijn weg heeft gevonden naar onze ohana. Ik was onderweg vanaf de dierenarts naar huis met een kitten. Kort voordat ik ons dorp inreed zag ineens een klein zwart diertje dat op een kitten leek op 50 cm van voorbij razende auto´s langs de weg zitten. Ik kon op dat moment ivm het overige verkeer niet dirct stoppen. Snel naar huis gereden en mijn oudste zoon geroepen om mee te gaan en hopen het kitten nog te vinden. We zijn het dorp uitgelopen aan de zijde van de weg waar ik hem had gezien. Na een stukje gelopen hebben hoorde mijn zoon hem miauwen. We zijn op het geluid afgegaan en ik vond hem onder een boom bij de stam. Hij miauwde erg hard naar mij waarop ik hem gelijk heb opgepakt. Tijdens het naar huis lopen bleef hij rustig om zich heen kijken. Thuis hebben we hem eerst in qarantaine gezet. Hij had vlooien dus hadden hem daar gelijk voor behandeld en hebben daarna een afspraak gemaakt bij de dierenarts. Hij werd toen op 7 weken geschat en verder gezond op de vlooien na. We hebben hem overal als gevonden opgegeven maar nooit geen reactie gehad. Ondertussen is hij gecasteerd, ingeent en getiterd. Meghan heeft hem "geadopteerd" als haar zoon en heeft hem opgevoed samen met haar eenling Vaiana. Ze zijn dus als broer en zus opgegroeid en Figaro heeft gelukkig langer dan 7 weken mogen genieten van moederliefde. Figaro komt graag op schoot liggen en zorgt voor veel vermaak in huis. Voor ons heeft het zo moeten zijn dat hij mijn pad heeft gekruisd en zijn dan ook heel dankbaar voor zijn aanwezigheid.