06-12588609            catteryellenoorrags@gmail.com          Bereikbaar: Ma-Vr 09:00 - 19:00 

 

Interesse om een dolletje toe te voegen aan jullie ohana?

Er zijn een aantal punten die wij erg belangrijk vinden. Hieronder leg ik jullie uit welke dat zijn. 

1.    Onze pluizenbolletjes plaats ik in een nieuwe ohana die bewust opzoek gaan naar een/of twee maatjes voor het leven. Wij vinden het erg belangrijk dat het hele gezin voor de volle 100% achter de gezinsuitbreiding staat.  

2.    Een wederzijdse klik met zowel ons als het kitten. 

3.    Onze visie, wij zien graag dat de toekomstige begeleiders (jij/jullie dus) achter onze visie staan en deze ook willen voortzetten.

4.    Wederzijds vertrouwen. Alle test uitslagen zijn bij ons in te zien tijdens het kennismaken, kopien hiervan worden ook overgedragen zodra wij het kitten komen brengen. Al onze ouderdieren zijn aanwezig. Mocht er onverhoopt toch iets met een kitten aan de hand zijn (lichamelijk/gedragsmatig) na verhuizing dan vertrouwen wij erop dat wij direct ingelicht worden zodat wij jullie kunnen bijstaan.

 

De bevalling, een wonderlijke gebeurtenis

Elke bevalling is een spannende, unieke en wonderlijke gebeurtenis. Al voor de geboorte genieten wij van deze kleine wezentjes. Met regelmaat leggen wij onze hand op de buik om het getrappel te voelen. Als mama het goed vind natuurlijk. Tussen de 6 a 7 weken ga je de bewegingen ook met het blote oog zien. Onze moederpoezen bevallen in de woonkamer zolang ze op hun gemak zijn. Wij laten mama haar gang gaan en ondersteunen haar daar waar nodig. Het is een heel bijzonder en intens moment en merk altijd dat de moeders veel steun zoeken bij mij. Hun vertrouwen is erg groot en mijn band met hun is diep. 

 

Socialiseren

Een goede relatie tussen mens en dier kan alleen ontstaan op basis van respect, vertrouwen en liefde. Respect door het natuurlijke gedrag en behoeftes te accepteren. En ze hierin ook te voorzien in hetgeen dat ze nodig hebben. Vertrouwen door voorspelbaar te zijn in ons handelen zodat ze positieve associaties hebben met ons als mens. Katten zijn echte gevoelsdieren, onze liefde voor hun zullen ze zeker aanvoelen.

De eerste 16 weken na de geboorte zijn de belangrijkste weken als het gaat om socialiseren en te zorgen dat ze emotioneel sterk op hun pootjes staan om door het leven te kunnen gaan. Wij als 'ohana' zorgen daar dan ook gezamelijk voor. Kittens leren van hun moeder en nestgenootjes wat goed en niet goed is. Maar ook van hun omgeving wat normaal is. In deze 16 weken zijn 2 periodes. De eerste is tot 7 weken, hierin observeren, ervaren en leren ze wat normaal is. De tweede is van 8 to 16 weken. Hierin leren ze wat de reacties zijn op hun eigen gedrag, het omgaan met frustraties door een natuurlijk speenproces en welk gedrag wel en niet aanvaard wordt door moeder en nestgenootjes. Helaas denken mensen vaak onterecht dat de afspeenperiode de juiste periode is om de kittens te laten verhuizen. Doordat mama steeds vaker de tepel weigert en kan grommen en/of blazen naar de kittens denkt men dat ze haar kittens zat is. Dit is dus een leerproces.

  Gedeeltelijk is het karakter vastgelegd in de genen. Maar de omgeving waarin ze opgroeien heeft hier een grote invloed op. Wij als gezin steken hier ook veel tijd in en zien dat dan ook als een gezamelijke taak.

 

"Een goede start zorgt voor evenwichtige en stabiele maatjes voor het leven"

 

 

Beschikbaarheid

Zodra er kittens beschikbaar zijn zal ik dat kenbaar maken op deze website en op mijn facebook/instagram pagina zodra ze 4 weken oud zijn. Voordat je real life kan komen kennismaking is het prettig als er van te voren al eerst contact is geweest via mail of telefoon. Ik ben dan ook kieskeurig als het gaat om de plaatsing en dat ik een inschatting kan maken of we kittens hebben die zouden passen. De kittens mogen hun eerste bezoek ontvangen als ze 9 weken oud zijn, dit heeft met de ontwikkeling van hun karakters te maken. Gelieve in de week ervoor geen andere cattery's te bezoeken. Dit ivm het eventueel overbrengen van bacteriën. 

Kennismaken

Tijdens het kennismakingsgesprek vertel ik u wat er allemaal bij de aanschaf van een pluizenbolletje komt kijken. Ik werk met een soort 'kittenhandleiding'. Hierin staat onder anderen informatie over de erfelijke afwijkingen van de Ragdoll, huisvesting, en andere handige weetjes. Ook kunt u de testuitslagen van de ouders inzien. Wanneer het kennismakingsgesprek van beide kanten goed voelt en er natuurlijk een klik is met een pluizenbolletje kan er gereserveerd worden. Ik vraag een aanbetaling van €200,-.  Onze kittenprijs valt in een hogere prijsklasse. Dit komt o.a. doordat wij onze kittens titeren, castreren/steriliseren en zelf naar hun nieuwe huisjes brengen. Welzijn en kwaliteit vinden wij erg belangrijk. Voor kittens die naar fokkers verhuizen gelden andere prijzen en kittens die naar het buitenland verhuizen een toeslag van €30,- ivm de rabiës enting. Na reservering bent u natuurlijk van harte welkom om vaker te komen kijken en te knuffelen met uw kitten(s)!

 

"Wij plaatsen geen kittens alleen"

 

Een of twee kittens?

Het liefst plaatsen wij een koppeltje kittens. Wat is er nou leuker dan samen verhuizen, alles opnieuw ontdekken, spelen en slapen?? Zeker voor kittens die "de kat uit de boom kijken" is het fijner om met een nestgenootje te gaan die "haantje de voorste is". Mensen die dus graag een koppeltje willen gaan bij ons voor. Een kitten alleen laten verhuizen doen we alleen als er al een of meedere jonge katten aanwezig zijn waarvan u weet dat een kitten daar wel bij zou passen. Bij een iets oudere 'social facilitator' kat zou ook nog een optie kunnen zijn. Ik hoor u denken 'een social facilitator kat?'. Dat is een goedgehumeurde en zelfzekere kat die van nature heel sociaal is. Katten zijn solitaire jagers dus geen solitaire dieren. Ze kunnen zeer sterke sociale banden met elkaar opbouwen

De verhuizing

Onze dolletjes brengen wij zelf naar hun nieuwe ohana tussen de leeftijd van 14 tot 16 weken. In deze weken worden de kittens helemaal klaargestoomd voor de rest van hun leven. Ze hebben beide socialisatie periodes meegemaakt in het nest, namelijk die van 0 tot 8 weken en 8 tot 14/16 weken. Wij bekijken elke plaatsing individueel en aan de hand van de nieuwe woonsituatie beslissen wij of het kitten met 14 weken verhuisd of later. Reden hiervoor is dat als de nieuwe gezinssitutie heel anders is dan het onze (bijv het hebben van honden en/of jonge kinderen) het beter voor het kitten is om met 14 weken te verhuizen. Hierdoor maakt het kitten nog voor het aflopen van de 2de socialisatieperiode kennis met andere situaties zoals ze bij ons gewend zijn.

Na de laatste jaren toch wat negatieve ervaringen te hebben met het enten van kittens heb ik besloten het helemaal anders aan te gaan pakken. Ik heb te veel entreacties gezien. Elk bezoek aan de dierenarts en het enten zelf heeft gevolgen voor het immuunsysteem. In plaats van luk raak te gaan enten met 9 en 12 weken terwijl we nog niet weten hoeveel afweerstoffen er nog aanwezig zijn bij het kitten via de moedermelk (maternale afweerstoffen), gaan we nu met 8 en 12 weken de kittens titeren. Dit wordt gedaan door Zenpets bij ons thuis. De kittens maken dus in een vertrouwde omgeving kennis met de dierenarts. Met titeren wordt er een klein beetje bloed afgenomen, dit wordt getest om te zien hoeveel afweerstoffen er nog aanwezig zijn. Is er nog genoeg aanwezig? Dan krijgen ze geen enting. Zodra als de kittens zijn verhuisd met 16 weken zal de nieuwe eigenaar in de eerste week een afspraak moeten maken bij de eigen dierenarts om weer eerst te titeren en eventueel te enten. Dit dient op de leeftijd van 22 weken nogmaals herhaald te worden. Verdere informatie over titeren en enten wordt meegegeven in de informatiemap tijdens het brengen van het kitten/de kittens. Verder zullen de kittens met 8 weken gechipt worden, ontwormd en vlo vrij zijn. Op de leeftijd van ongeveer 11 weken zullen ze gecastreerd/gesteriliseerd worden. Ze gaan met het hele nest tegelijk naar de dierenarts en zullen dus steun aan elkaar hebben.

 

Wat zit er in de knapzakjes van onze pluizenbolletjes?

De kittens krijgen een kittenpakket mee met alles wat ze gewend zijn. Hier zit o.a het volgende in: een zak kattenbakvulling, 1 kilo vlees, natuurlijke verrijkings speeltjes, een leuk boekje.

De stamboom en paspoort zullen bij overdracht ook afgegeven worden, evenals kopien van alle testuitslagen . Verder werk ik met een garantiecontract waar alleen de wettelijke bepalingen in staan. Deze wordt op de datum van overdracht in 2voud ondertekend door beide partijen. Dit alles en nog meer informatie krijgt u in een informatie map.

Na verhuizing?

Zowel voor verhuizing als na verhuizing sta ik altijd klaar voor begeleiding en vragen. En u zou mij niet blijer kunnen maken door af en toe een updateje en een paar foto's te sturen. Ik laat onze kleine dolletjes niet zomaar los! Ook is er een besloten groep op facebook voor alle (nieuwe) eigenaren, hierop deel ik kattenweetjes en tips maar er kunnen ook foto's worden gepost en vragen gesteld worden.