Werkwijze en informatie

Hoe gaat het in zijn werk als u geïnteresseerd bent in een EllenoorRags kitten?

Zodra er kittens beschikbaar zijn zal ik dat kenbaar maken op de pagina Beschikbare kittens onze facebook pagina en via de blog waar u zich voor kunt inschrijven. Voordat er een afspraak gemaakt kan worden voor kennismaking is het prettig als er van te voren al eerst contact is geweest via mail of telefoon. Dit is prettig voor beide partijen zodat er geen teleurstelling is tijdens de fysieke kennismaking. Korte mailtjes met alleen de vraag of we iets beschikbaar hebben en of alleen naar de prijs vragen komt op ons nogal bot over. Deze worden dus ook niet beantwoord. De kittens mogen hun eerste bezoek ontvangen als ze 10 weken oud zijn. Dit doen wij omdat we dan aardig kunnen inschatten in welke toekomstige huisjes zou zouden kunnen passen. Dat maakt het ook makkelijker om een juiste match te vinden voor zowel baasje als kitten. Gelieve in de week ervoor geen andere cattery's te bezoeken. Dit ivm het eventueel overbrengen van bacteriën . 

 

De kittens brengen wij zelf naar hun nieuwe gouden mandje vanaf de minimale leeftijd van 16 weken. In deze 16 weken worden de kittens helemaal klaargestoomd voor de rest van hun leven. Ze hebben beide socialisatie periodes meegemaakt in het nest. Na de laatste jaren toch wat negatieve ervaringen te hebben met het enten van kittens heb ik besloten het helemaal anders aan te gaan pakken. Ik heb te veel entreacties gezien. Elk bezoek aan de dierenarts en het enten zelf heeft gevolgen voor het immuunsysteem. In plaats van luk raak te gaan enten met 9 en 12 weken terwijl we nog niet weten hoeveel afweerstoffen er nog aanwezig zijn bij het kitten via de moedermelk (maternale afweerstoffen), gaan we nu met 12 weken de kittens titeren. Met titeren wordt er een klein beetje bloed afgenomen, dit wordt getest om te zien hoeveel afweerstoffen er nog aanwezig zijn. Is er nog genoeg aanwezig? Dan krijgen ze geen enting. Zodra als de kittens zijn verhuisd met 16 weken zal de nieuwe eigenaar in de eerste week een afspraak moeten maken bij de eigen dierenarts om weer eerst te titeren en eventueel te enten. Dit dient op de leeftijd van 22 weken nogmaals herhaald te worden. Verdere informatie over titeren en enten wordt meegegeven in de informatiemap tijdens het brengen van het kitten/de kittens.

 

"Wij plaatsen geen kittens alleen"

Het liefst plaatsen wij een koppeltje kittens. Wat is er nou leuker dan samen verhuizen, alles opnieuw ontdekken, spelen en slapen?? Zeker voor kittens die "de kat uit de boom kijken" is het fijner om met een nestgenootje te gaan die "haantje de voorste is". Mensen die dus graag een koppeltje willen gaan bij ons voor. Een kitten alleen laten verhuizen doen we alleen als er al een of meedere jonge katten aanwezig zijn waarvan u weet dat een kitten daar wel bij zou passen. Bij een iets oudere 'social facilitator' kat zou ook nog een optie kunnen zijn. Ik hoor u denken 'een social facilitator kat?'. Dat is een goedgehumeurde en zelfzekere kat die van nature heel sociaal is.

 

Verder zullen de kittens met 12 weken gechipt worden, ontwormd en vlo vrij zijn. Op de leeftijd van 14 weken zullen ze gecastreerd/gesteriliseerd worden. Ze gaan met het hele nest tegelijk naar de dierenarts en zullen dus steun aan elkaar hebben.

De kittens krijgen een kittenpakket mee met alles wat ze gewend zijn. Hier zit o.a het volgende in:

- zak kattenbakvulling

  - 1 kilo vlees

- eetbakje

- speeltjes en nog meer leuke dingetjes

De stamboom en paspoort zullen bij overdracht ook afgegeven worden. Verder werk ik met een garantiecontract waar alleen de wettelijke bepalingen in staan. Deze wordt op de datum van overdracht in 2voud ondertekend door beide partijen. Dit alles en nog meer informatie krijgt u in een informatie map.

 

Tijdens het kennismakingsgesprek vertel ik u wat er allemaal bij de aanschaf van een EllenoorRags kitten komt kijken. Ik werk met een soort 'kittenhandleiding'. Hierin staat onder anderen informatie over de erfelijke afwijkingen van de Ragdoll, huisvesting, en andere handige weetjes. Ik vraag u deze ook in 2voud te ondertekenen. Ook kunt u de testuitslagen van de ouders inzien, de kopieën hiervan zitten ook bij de overdracht van het kitten. Wanneer het kennismakingsgesprek van beide kanten goed voelt kunt u een kitten reserveren. Een liefhebbers kitten kost €995,-. Ik vraag geen aanbetaling. Voor kittens die naar fokkers verhuizen gelden andere prijzen en kittens die naar het buitenland verhuizen een toeslag van €30,- ivm de rabiës enting.Na reservering bent u natuurlijk van harte welkom om vaker te komen kijken en te knuffelen met uw kitten(s)!

 

© 2007-2022, Cattery EllenoorRags - All rights reserved