Voorwaarden en informatie

Hoe gaat het in zijn werk als u geïnteresseerd bent in een EllenoorRags kitten?

Zodra er kittens beschikbaar zijn zal ik dat kenbaar maken op deze site. Voordat er een afspraak gemaakt kan worden voor kennismaking zou ik het zeer op prijs stellen als u een mail stuurt met wat meer informatie over uw leefsituatie. Korte mailtjes met alleen de vraag of we iets beschikbaar hebben en of alleen naar de prijs vragen komt op ons nogal bot over. De kittens mogen hun eerste bezoek ontvangen als ze hun eerste dierenartbezoek en enting hebben gehad. Dit gebeurd doorgaans tussen de 9 a 10 weken leeftijd Zo weten we zeker dat ze gezond zijn en kunnen we al wat zeggen over hun karakter. Dat maakt het makkelijker om een juiste match te vinden voor zowel baasje als kitten. Gelieve in de week ervoor geen andere cattery's te bezoeken. Dit ivm het eventueel overbrengen van bacteriën . 

 

De kittens breng ik zelf naar hun nieuwe gouden mandje vanaf de minimale leeftijd van 16 weken. In deze 16 weken worden de kittens:

2 x geent

gechipt

ontwormd

ontvlooid

gecastreerd/gesteriliseerd

gesocialiseerd

 

De kittens krijgen een kittenpakket mee met alles wat ze gewend zijn (dus geen gratis te verkrijgen kittenpakket van een fabrikant). Hier zit o.a het volgende in:

zak kattenbakvulling

  1 kilo vlees

eetbakje

speeltjes en nog meer leuke dingetjes

 

De stamboom en paspoort zullen bij overdracht ook afgegeven worden. Verder werk ik met een garantiecontract waar alleen de wettelijke bepalingen in staan. Deze wordt op de datum van overdracht in 2voud ondertekend door beide partijen.

 

Tijdens het kennismakingsgesprek vertel ik u wat er allemaal bij de aanschaf van een EllenoorRags kitten komt kijken. Ik werk met een soort 'kittenhandleiding'. Hierin staat onder anderen informatie over de erfelijke afwijkingen van de Ragdoll, huisvesting, en andere handige weetjes. Ik vraag u deze ook in 2voud te ondertekenen. Ook kunt u de testuitslagen van de ouders inzien, de kopieën hiervan zitten ook bij de overdracht van het kitten. Wanneer het kennismakingsgesprek van beide kanten goed voelt kunt u een kitten reserveren. Een liefhebbers kitten kost €995,-. Ik vraag geen aanbetaling. Voor kittens die naar fokkers verhuizen gelden andere prijzen en kittens die naar het buitenland verhuizen een toeslag van €30,- ivm de rabiës enting.

 

Na reservering bent u natuurlijk van harte welkom om vaker te komen kijken en te knuffelen met uw kitten(s)!

 

 

 

 

© 2007-2022, Cattery EllenoorRags - All rights reserved