7-6-2020

De laatste update was alweer 2 weken geleden, de tijd gaat snel! Alle 5 de pluizenbolletjes zijn vanmorgen weer gewogen. Zazu 1750 gram, Djoe 1245 gram, Daniel 1095 gram, Poppy 1020 gram en Howie 1240 gram.

Op 26-5 is Zazu voor zijn eerste enting naar de dierenarts geweest en heeft hij ook zijn chip gekregen. Hij vond het best spannend maar mama Bobbi heeft hem goed bijgestaan. Helaas staan onderstaande foto's gedraaid op de website, kan het helaas niet aanpassen.

De kleintjes van Dior zijn komende donderdag 11-6 aan de beurt voor hun eerste enting en chip. Hierna zullen gelijk de stambomen worden aangevraagd zodat ze op tijd binnen zijn. Afgelopen week is ook bij hun de werpkist uit de ren gehaald. Er ligt nu een groot kussen zodat ze daar allemaal samen op kunnen slapen en het krabpaaltje dat eerst bij Zazu stond staat nu bij hun. Ze gaan ook steeds vaker onder toezicht de rest van de woonkamer ontdekken.

24-5-2020

De gewichten voor deze week zijn: Zazu 1330 gram, Djoe 892 gram, Howie 896 gram, Daniel 758 gram en Peggy 728 gram. 

Zazu loopt al aardig mee in de groep, soms is het te spannend als de grote achter hem aan rennen. Maar hij weet zich al aardig te redden. Ook gaat hij netjes op de grote kattenbakken. Zijn grootste vriendin is onze Poppins. Ze vind Zazu helemaal geweldig! Komende dinsdag 26-5-2020 gaat Zazu samen met Mama en oma Dior naar de dierenarts. Daar zal hij zijn eerste enting en chip krijgen. De kleintjes van Dior lopen nu ook met regelmaat om de beurt over de bank heen. Dan kunnen we lekker knuffelen met ze. Ze beginnen ook steeds meer op elkaar te oefenen met het stoeien. Je hoort dan van die kleine aanval geluidjes. Ondertussen ben ik al weer hard bezig om alles bij elkaar te verzamelen voor leuke kittenpakketten. Gisteren heeft Howard zijn eerste bezoek gehad, hij is door zijn toekomstige personeel omgedoopt naar Howie.

17-5-2020

De heren en de dame zijn weer gewogen. Vorige week naderde Zaza de 1 kilo, nou deze week is hij er al ruimschoots overheen, namelijk 1185 gram. Hier volgen de gewichten van de kittens van Dior; Djoe 698 gram, Howard ook 698 gram, Peggy 540 gram en Daniel 582 gram.

Zazu gaat steeds vaker los door het huis onder toeziend oog mij en zijn moeder Bobbi. Zazu vind het helemaal geweldig en gaat dan vaak ook helemaal los. Mama Bobbi vind het allemaal nog een beetje spannend en houdt de omgeving dus goed in de gaten. Ook gaat Zazu nu steeds vaker in de ren van de kittens van Dior zodat hij leert samen te spelen. De kittens Van Dior eten nu ook al een aardig hapje zelfstandig. Dit houdt ook in dat mama niet meer de ontlasting stimuleert en wegwerkt maar dat ze moeten leren de kattenbak te gebruiken. Naar mijn idee zijn ze nu allemaal zindelijk. De eerste 3 dagen heb ik een paar poepjes en een plasje opgeruimd maar de laatste dagen gaat het goed. Komend weekend krijgt Howard zijn eerste bezoek, dus misschien heeft ons laatste kereltje ook zijn gouden mandje gevonden. 

10-5-2020

Vandaag zijn alle kittens weer gewogen. Zazu nadert de 1 kilo, hij weegt nu 940 gram. De gewichten van de kittens van Dior zijn - Djoe 524 gram - Daniel 422 gram - Peggy 410gr - Howard 550 gram.

De kleintjes van Dior komen ondertussen al zelfstandig uit de werpkist. Zazu is een aantal keer bij hun geweest en ze zijn ook 1 keer bij Zazu geweest. Het verschil tussen de kittens kun je nu nog wel zien. Zazu stuitert al lekker door de ren daar waar de kittens van Dior nog een beetje de kat uit de boom kijken.


Zazu vond het best nog wel spannend op de krabpaal

Hieronder nog wat foto's van het nestje van Dior

Ook zijn de poezels afgelopen week verwend met een nieuwe krabpaal.

3-5-2020

Vandaag is de ren van Bobbi en Zazu aangepast. De kraamkist is eruit en heeft plaats gemaakt voor een krabpaaltje, mandje, kleedje en nog wat meer speelgoed.

*****************

De kittens van Dior slapen nog veel, maar worden met de dag ook steeds actiever. We gaan Zazu ook kennis laten maken zodat ze straks alle 5 gezellig kunnen spelen en leren van en met elkaar.


10-4-2020

Vandaag is Dior bevallen van 4 kittens. 1 poesje en 3 katertjes. De bevalling is voorspoedig verlopen. 1 kitten is al definitief gereserveerd.


24-3-2020

Bobbi is vandaag bevallen van 1 gezond kitten. Helaas had ze 1 kitten met een open buikje gekregen, deze hebben we bij de dierenarts in laten slapen. Haar 3de kitten is dood geboren. Gelukkig gaat het verder wel goed met Bobbi en haar kleine ventje. Het kitten is al gereserveerd.© 2007-2022, Cattery EllenoorRags - All rights reserved