Wie zijn wij?

Mijn naam is Rhiannon, ik woon samen met mijn man en kinderen in Spijkenisse. Ik fok sinds 2007 Ragdolls. Van huis uit ben ik opgegeroeid met honden. Toen ik nog heel klein was hebben mijn ouders 2 katten gehad. Mijn moeder heeft tijdens haar zwangerschap een allergie ontwikkeld voor katten dus heeft ze ze helaas moeten herplaatsen. Maar de liefde voor katten heb ik zeker van mijn moeder meegekregen. Toen ik 18 was kon ik dus ook niet wachten om 2 katjes (2 is immers beter dan 1 alleen) uit te zoeken bij de plaatselijke dierenasiel. Ik kwam terecht bij een gastgezin. Ze hadden boven op speciaal ingerichte kamers allemaal lieve kleine kittentjes rondscharrelen. Er was nog een wat ouder kitten dat al door het huis liep. De vrouw vertelde mij dat hij daar nog was omdat mensen die kwamen kijken alleen de kleintjes uitzochten. Voor mij was het duidelijk dat ik hem alvast wel graag wilde hebben en heb er een kleintje bij gezocht.

Later wilde ik er graag een derde kat bij. Ik was bij een dierenshow geweest in Rosmalen. Daar lag een witte kat los op een tafel en vond dat helemaal geweldig. Ik raakte aan de praat met de fokker die vol enthousiasme vertelde over haar Noorse Boskat. Eenmaal thuis gelijk opzoek gegaan naar een geschikt kitten. Dat is uiteindelijk onze Bagheera geworden. Tijdens het bezoek is ook mijn interesse gewekt om fokker te worden. Eerst had ik me helemaal ingelezen op wat er allemaal bij komt kijken, het boek "handboek fokken" van Esther Verhoef had ik met een paar dagen uitgelezen en heb ook online allemaal informatie opgezocht. Eenmaal besloten het avontuur aan te gaan ben ik gaan zoeken naar welk ras ik dan graag zou willen. Voor mij was het belangrijk dat het een wat rustiger ras moest zijn en dat ze in een jong gezin zouden moeten passen. Het de Ragdoll geworden, zowel het karakter en het uiterlijk sprak mij enorm aan. De Ragdoll was toen ik begon nog niet zo heel bekend in Nederland. De rassen die toen voornamelijk gefokt werden waren de Perzen, Britse kortharen, Main coons en Noorse boskatten. Tegenwoordig is de Ragdoll behoorlijk populair. 

Na enig speurwerk schafte ik in 2007 mijn eerste Ragdoll aan. Haar stamboomnaam was Dagiro's Ellenoor du Perron. De naam Ellenoor du Perron had ik zelf bedacht aangezien ik een naam mocht doorgeven voor de stamboom. Helaas leeft ze niet meer. Mijn catterynaam is dus een eerbetoon aan haar. Mijn doel als fokker is mijn steentje bijdragen om dit prachtige ras op een verantwoorde manier te fokken en mensen blij maken met een vriend of vriendjes voor het leven. 

Al onze katten zijn een onderdeel van ons gezin. Hun welzijn staat dus bovenaan. Wij streven er dus naar om ze op alle gebieden goed in vel te laten zitten. Soms dienen wij helaas de keuze te moeten maken om een van onze lievelingen te herplaatsen. Vaak proberen we een koppel te plaatsen, het kan dus zijn dat er een kat op wat hogere leeftijd meegaat die wel goed in de groep zit. De reden is meestal dat ze uiteindelijk toch niet in een grotere groep kunnen leven of omdat ikzelf de keuze maak om de groep niet te groot te laten worden. Hoe groter de groep wordt hoe meer onenigheid er kan ontstaan. Maar ook de grotere kans op ziekte speelt een rol. 

Mijn man en kinderen helpen mij voornamelijk met het socialiseren van de kittens. Alle overige kennis zit vooral in mijn hoofd, denk hierbij aan lijnen/stamboom kennis, voeding, genetica, kattengedrag etcetera... Verder steek ik ook veel tijd in het uitbreiden van mijn kennis. Op de planning staat nog, katten oppasser en kattengedrags deskundige.

 

Cursussen, lezingen en seminars

Fokkers Special bij KGA te Amsterdam op 9 juni 2013

Onderwerpen: Socialisatie van kittens, kattengedrag, preventie probleemgedrag, stress bij katten, meerkats huishouden, huisvesting

***************************************************************

Summerschool bij EduPet Kattenacademie juli 2020

Onderwerpen: katvriendelijk huis, blaasgruis en wat te doen als je kat bijt of slaat

***************************************************************

Ondernemer Asiel/Pension/Kennel bij Aeres Trainings Centre te Barneveld

(is ook voor Cattery of kattenhotel)

Onderwerpen: huisvesting, verzorging, vachtverzorging, hygiëne, voeding, rassenkennis, fysologie, gedrag en opvoeding, voortplanting, erfelijkheidsleer, anatomie, gezondheidszorg, ziekteleer, ehbo, wetskennis, organisaties, voorlichting en ondernemersvaardigheden/bedrijfsvoering

****************************************************************

Lezing over HCM door Hanneke van Meeuwen georganiseerd door Limbra Cat Club op 22 Mei 2022

 

 

© 2007-2022, Cattery EllenoorRags - All rights reserved